Aanrechtbladen

Het bekendst is het terrazzo aanrechtblad dat, nadat het is vervaardigd, naar de woning wordt vervoerd en op de aldaar geplaatste keukenkasten wordt geplaatst. Door de constructie van de meeste keukens is een stenen blad over het algemeen geen probleem.

Aanrechtbladen kunnen zowel bij het terrazzobedrijf in de werkplaats als in uw woning worden vervaardigd. Omdat er bij terrazzo sprake is van een flinke periode waarin uithardingsproces dient plaats te vinden geeft dit in bestaande woningen de nodige overlast omdat het aanrecht in die periode niet gebruikt kan worden.  De aanrechtbladen zijn in praktisch elke vorm en afmeting te vervaardigen zolang ze, bij prefab aanrechtbladen, maar vervoerd kunnen worden en de minimaal vereiste dikte kan worden gemaakt.

Een uniek produkt door de kleurkeuze, vorm, plaats en keuze van spoelbakken, kookplaat, enz bepaalt de uitstraling. De wandplinten, waterrand en afschot bezorgen u veel gemak. Afschot in een aanrechtblad wil zeggen dat aan weerszijden, of aan 1 kant, het blad afloopt naar de spoelbak. Zo loopt het druipwater niet op de grond. Afschot wordt gemaakt in combinatie met een waterkering.

De dikte's van een terrazzoblad kunnen variëren vanaf 3 cm tot wel 8 cm dik. De dikte wordt door het terrazzobedrijf in overleg met de klant bepaald. Prefab aanrechtbladen zijn veelal 4-5 cm dik.
Eigenlijk zijn er aan in het werk gemaakte bladen geen beperkingen. Er zijn voorbeelden van bladen van 7 meter lengte. De kans op scheurvorming is bij lange bladen overigens wel groter.

In de aandacht...

Han Deij VOF

Axel

Meer over dit bedrijf >