Nieuws

NOA sectie Terrazzo

Echte terrazzospecialisten zijn aangesloten bij NOA, dé branchevereniging voor ondernemers in de afbouw. Alle terrazzobedrijven op deze website hanteren de algemene voorwaarden van NOA, waardoor opdrachtgevers de zekerheid en garantie hebben van echt vakwerk!!MEER!

Bekijk hier de algemene voorwaarden

Geplaatst op 29/07/2019

Terrazzokunst in A’damse Beurspassage

Een wandeling door de Amsterdamse grachten zonder nat te worden. Het kan, in de nieuwe Beurspassage. Het kunstwerk waarmee vloer, wanden en plafonds zijn versierd, bevat talloze verwijzingen naar de rijk gevulde wateren van de hoofdstad. 

Etalages zitten er niet in de openbare Beurspassage die Damrak en Nieuwendijk met elkaar verbindt. Dat is maar goed ook, want wat er ook aan kleding, schoenen of horloges zou worden aangeprezen, er zouden maar weinig mensen naar kijken. De doorgang is één groot kunstwerk, bedacht door kunstenaars Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Benthem. Terrazzobedrijf Zuliani Kunst en Terrazzo B.V. versierde de Beurspassage met golven, vissen, trilobieten, een windroos en nog veel meer details van terrazzo en mozaïek. 

Plafond, wanden en vloer vormen één groot beeldverhaal. ‘Oersoep’ hebben de ontwerpers hun kunstwerk genoemd. Het vertelt namelijk over de bron van het leven op aarde: water. En, iets minder poëtisch, over de Amsterdamse grachten. Er zijn meer dan 20 soorten marmer, parelmoer, verschillende steensoorten, aluminium, messing en allerlei glasmozaïek gebruikt. 

Unieke openbare attractie

De “Oh’s” en “Ah’s” van het winkelend publiek zijn het bewijs dat de hoofdstad er met deze Beurspassage een nieuwe unieke attractie bij heeft. Bekijk hieronder enkele foto’s van het project, of lees er meer over op de website

Geplaatst op 09/05/2017

ErfgoedEvent 2017

Van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 april 2017 promoten wij het terrazzo-ambacht in de Brabanthallen. Dan is 's-Hertogenbosch het decor voor ErfgoedEvent 2017. Een vernieuwend en verfrissend vakevenement voor de erfgoedsector. We delen er onze kennis en wisselen ideeën uit. Bezoekers kunnen in onze stand inspiratie opdoen voor mooi terrazzowerk. De vakbeurs is interessant voor eigenaren van erfgoed, maar ook voor belangstellenden en zakelijke verwante sectoren als design en de facilitaire museale wereld.

Geplaatst op 01/12/2016

Promotie ambacht

Komende weken wordt uw ambacht meermaals gepromoot op aansprekende evenementen. Terrazzo NOA Andrean en het Stucgilde promoten al meerdere jaren met succes onze terrazzo en stucmogelijkheden op het Italië Evenement, zo ook dit jaar. Op 20, 21 en 22 mei a.s. is het in de tuinen van Kasteel de Haar bij Utrecht een ware Italiaanse belevenis met workshops, proeverijen, lezingen en optredens. 

Geplaatst op 11/05/2016

TNA op Natuursteen Vakdagen

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei zijn op het Bouw & Infra Park in Harderwijk alle mogelijkheden en toepassingen met natuursteen op één plek te bekijken. Daarmee zijn de NatuursteenVakdagen de enige vakbeurs in de Benelux waar het uitsluitend draait om natuursteen. Het thema van de vakbeurs is duurzaamheid. Toegang is gratis en het biedt u de gelegenheid aannemers, architecten en andere beslissers in het bouwproces te ontmoeten. 

Astronaut Kuipers inspireert

André Kuipers vertelt op 27 mei hoe hij het zicht op de aarde vanuit de ruimte heeft ervaren. Zijn ruimtereis was voor hem de aanleiding om zich in te zetten voor duurzaamheid. Werkend met een natuurproduct, heeft de natuursteensector er alle belang bij om duurzaamheid hoog in het vaandel te zetten. Met zijn lezing wil André Kuipers leveranciers, bewerkers en afnemers daarbij inspireren.

Demonstraties en workshops

Door de specifieke aandacht voor natuursteen is de beurs niet alleen interessant voor natuursteenondernemers en -werknemers, maar ook voor aannemers, ontwerpers en andere beslissers in de bouw - en interieursector. De beurs geeft een goed beeld van wat er mogelijk is met natuursteen in Nederland. Diverse steenleveranciers tonen hun aanbod, met aandacht voor de nieuwe trends en kleuren. Ook TNA heeft er een stand.   

Bezoek beurs is gratis

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de NatuursteenVakdagen via de website natuursteenvakdag.nl. Een bezoek aan de beurs is gratis. Dit geldt ook voor het bijwonen van de lezingen die tijdens de NatuursteenVakdagen gegeven worden.

Geplaatst op 11/05/2016

LEDENBIJEENKOMST

24 maart 2015

Op dinsdag 24 maart is er bij NOA in Veenendaal een bijeenkomst voor alle leden van TNA. Er staan interessante onderwerpen op de agenda: kom luisteren naar een interessante voordracht over de werking van cement! Wat is het nut én effect van toeslagmiddelen en hulpstoffen? Daar bieden we u graag uitgebreide informatie over om uw kennis zo mogelijk bij te spijkeren. Ook krijgt u van een Arbo-specialist uitleg over (respirabel kwarts)stof en de regels over het gebruik van mechanische hulpmiddelen. Schrijf direct in!

Lees meer…

Geplaatst op 06/03/2015

Terrazzo onder de aandacht

TNA toont haar producten op twee beurzen

Vanaf deze plaats wil ik allereerst onze afgetreden bestuursleden Enzo Spadon, Giulio Tomaello en Joop van Veldhuizen nogmaals hartelijk danken voor de vele jaren inzet voor de branche in het algemeen en onze branchevereniging in het bijzonder.

Zonder hun inzet hadden we nu niet meer zo’n levendige vereniging gehad.

En levendig zijn we: van vrijdag tot zondag hebben we samen met het stucgilde een zeer drukbezocht ambachtsplein gecreëerd op “De smaak van Italië”, een fantastische beurs op het terrein van Kasteel Haarzuilens waar iedereen die ook maar iets heeft met Italië zijn waren of producten toont.

Terwijl er Rococo stucwerk werd gedemonstreerd door de meester restauratiestukadoors van het Stucgilde, werd bij ons gewerkt aan een schitterend mozaiëkwerk door een door de mozaiëkschool in Spilimbergo opgeleide vakman. Over aandacht hadden we in ieder geval niets te klagen!

Tegelijkertijd waren we vrijdag ook present op de Natuursteen Vakdagen, het door onze collega’s van Branche Platform Natuursteen georganiseerde evenement voor bedrijven met een binding met natuursteen. Het was de eerste editie, maar gezien de geweldige organisatie van het geheel hopen we op een jaarlijks vervolg.

Verder hebben we eindelijk de nieuwe site online, met een schat aan informatie voor de geïnteresseerde bezoeker en ruimte en mogelijkheden voor de vakman om informatie uit te wisselen. Delen van kennis is tenslotte een van de pijlers van onze vereniging. In de nabije toekomst zullen er nog wat zaken verbeterd worden aan de site, maar dan staat er ook iets.

Eric van der Zande

 

Geplaatst op 23/05/2014

Het eerste nieuwsbericht

Terrazzonet Nieuwe Site

Het heeft veel te lang geduurd maar het is eind mei 2014 eindelijk gerealiseerd! De geheel vernieuwde website van TNA is een feit.

Voorlopig zullen we er nog niet de publiciteit mee zoeken omdat we nog hard aan het werk zijn om de site te voorzien van nieuwe teksten en meer en betere foto's.

We houdens ons aanbvolen voor uw (tekst)suggesties.

Terrazzo NOA Andrean (TNA)

Geplaatst op 23/05/2014

In de aandacht...

Van Rijbroek Terrazzo

Erp

Meer over dit bedrijf >